Loydu.com'a Hoşgeldiniz

Sitemizde çeşitli kaynaklardan derlenen haber, bilgi ve içerikleri bulabilirsiniz. Şikayet ve telif bildirimleriniz için lütfen tıklayın.

2022'de rahibe adayı TV özelliklerini anlamlandırmak

2022'de rahibe adayı TV özelliklerini anlamlandırmak

CES'ten sonra hep yıl, birçok tüketicinin aklını başından alabilecek acemi bir tuhaflık terminoloji ve teknoloji stenografisi belki - bu kısaltmalar genel olarak bilmeye değer anlamlı geli?...

CES'ten sonra hep yıl, birçok tüketicinin aklını başından alabilecek acemi bir tuhaflık terminoloji ve teknoloji stenografisi belki - bu kısaltmalar genel olarak bilmeye değer anlamlı gelişmeleri tanımlasa dahi.

Önümüzdeki aylarda TV ve soundbar satın akseptans kılavuzları karşı bizi izlemeye sürdürme edin. Kıtı Kıtına halen yeni kimi TV pazarındaysanız, ürünleri karşılaştırırken aramanız beklenen terimler bunlardır.

TV uçağın kanat ve kuyruk ayarı özellikleri ne kavrayış bütçe?

ALLM, Istemsiz alçak tehir modu, TV'nize bazı aldatmaca sistemi bağladığınızı (yoksa yaklaşık akıntı kutusunda aldatmaca oynamaya başladığınızı) algılayan ve TV'nin "numara" modunu optimize edilmiş ayarlarla istemsiz olarak etkinleştiren kullanışlı yaklaşık özelliktir. uygun olan en az akış gecikmesini yayan ayarlar. Bu, püf noktası kumandasındaki yaklaşık düğmeye basmanız ve sonuçta ortaya sempatik eylemi görmeniz arasında minimum biraz geç kalma olacağı anlamına kazanç.

Dolby Atmos, Götürmez sonraki sürükleyici bazı surround sesle ilgili formatı Sesi bir kat daha üç boyutlu ayla taşıyan irtifa kanallarını tanıtarak eski zamana ait deneyimler.

eARC, Ileri akustik çevirme kanalı ekseriya TV'nizin HDMI bağlama noktalarından birinde etiketlenir. Bu, soundbar'ınızı yahut ev amfi sisteminizi topallamak isteyeceğiniz bağlantı noktasıdır. Modern TV'lerde eARC, sıkıştırılmamış, sürükleyici 7.1 Dolby Atmos surround sesin iletilmesine gerekçe verir ve bir eski TV'lerde ses çubukları kullanılırken ortaya çıkabilecek kesin sinir bozucu ses senkronizasyonu sorunlarını ortadan kaldırır. Bazı öbür TV'nizin özellikleri aralarında eARC'nin bulunduğundan muhakkak muhakkak olun.

HDMI 2.1, HDMI 2.1'in "tanımı", bilinen zamanda bir c,zın yoksa HDMI'nın TV'ye alt olduğu keşfedildiğinde ters oldu. 2.1 spesifikasyonu birlikte ahenkli gibi etiketlenmiş hat gerçekte herhangi şeyi çantada keklik etmez. HDMI 2.1'e odaklanmak yerine, tüketiciler karşı şampiyon yapma bundan böyle 120Hz'de 4K, VRR ve bu listede bahsedilen diğer özellikler falan belirli özellikleri kontrol etmektir. Kablolar açısından, 48 Gb/sn nakil hızını besleyen bir zımbırtı seslenmek de önemlidir.

Buraya nasıl geldik? Resim Chris Welch / The Verge

HDR, Uzun devingen aralık, 2022'de tüm TV'lerde mutlaka bulunması zamanı gelmiş biraz özellik.

Yaygın kadar desteklenen esas HDR10 biçiminin yanı dizi, diğer HDR biçimleri arasında yapı iskelet farklı vergi optimizasyonlarına alan tanıyan Dolby Vision ve bir kat daha abes anlam seçimiyle analog avantajlar sunan HDR10 Plus bulunur.

MicroLED, Olağan TV'ler dair bildiğiniz tüm şeyi atın. Samsung'un MicroLED ekranları, OLED'in şampiyon özelliklerini (kendinden yayılan pikseller, eşsiz siyahlar vb.) hiç dezavantaj olmadan kimi araya getiriyor. MicroLED'ler, ayrı ayrı foto ve ten rengi bulaştıran mikroskobik, inorganik LED'ler kullanır.

Samsung'un MicroLED elek teknolojisinin yakından görünümü. Resim Chris Welch / The Verge

Bu mikrometre ölçekli LED'ler, elmas sanki modüllere aktarılarak birçok şekillerde ve potansiyel olarak herhangi bir boyutta görüntülenmesine kapsam tanır. Samsung keza danışıklı boyutlarda daha artı TV benzeri MicroLED ekran satıyor. Hemen Hemen Hiç ne yazık ki çoğumuz uygun MicroLED hala yeni ve maliyetli yaklaşık uygulayımbilim olduğu için aşırı pahalıdır ve bu ekranlar çoğu arabadan bir kat daha pahalıdır.

Bu LED'ler, ekranın kimi alanlarının kaba karanlık olmasına gerekçe veren karanlık "bölgeleri" oluştururken, farklı bölümler HDR içeriğiyle aynı zamanda kuvvetli kimi şekilde göz kamaştırıcı belki. Ücret, TCL

Küçücük LED, LED'ler zorunlu ölçüde - ve birçoğunu arkadaki foto dizisine tıkıyor. Kadans, bir kat daha zor beğenir zıtlık ve ekrandaki göz kamaştırıcı nesnelerin ya da metnin etrafta bir ışık halesi görüldüğünde ortaya sempatik daha sınırlı "çiçeklenme" olur. Küçücük LED, çiçeklenmeyi adamakıllı ortadan kaldırmaz, hemen hemen ana hatlarıyla bir kat daha büzülmüş ayrım edilir. Tüm bu önemsiz LED'ler, TV'nin ekranında daha iyi kimi umumi sevgili homojenliği sağlar.

OLED, Uzun Boylu zamandır satın alabileceğiniz şampiyon TV'ler olarak bazı nedenden göre selamlandılar, OLED (yapısal ışık propagandacı diyot) TV'ler, öz özellikleri doğruca özgün siyahlar sunar. yayılan pikseller ve samimi kimi art ışığa yoksulluk dalgın. Görüş açıları eşsiz, zıtlık rakipsiz ve OLED, ekrana koyduğunuz kıtı kıtına her şeyi parlatabilir.

OLED TV'ler rakipsiz, özgün siyah seviyeleri sunar.Bu kuantum spot OLED ekranlar, Samsung Display kadar yapılmıştır ve kelimesi kelimesine RGB ten rengi üretimi sundukları ve alev aralığında ateşli renkleri koruyabildikleri amacıyla LG Display ile üretilenlerden farklıdır.

Köy Işi OLED'ler biraz içyüzü filtresi aracılığıyla ışık yayar, hemen hemen hiç QD-OLED al ve yeşil yazmak ve ten rengi tayfının art kalanını büyümek göre morarmış ışığı kuantum noktalarından yayar. Bu daha yaratıcı yaklaşımın, geliştirilmiş şef alev seviyeleri ve OLED'in hal,zırda sunduğundan daha iyi görüntüleme açıları dahil edinmek üzere faydaları vardır.

OLED ve QD-OLED arasındaki ayırt etme nedir?

QD-OLED ekranlar, boylu boslu süredir LG Display ile üretilen geleneksel OLED panellerden gösterme üretme biçimleriyle farklıdır. . LG'nin ekranları WRGB OLED gibi makbul, dolayı al, yeşil ve mavi alt pikseller büyümek karşı ton filtrelerinden geçirilen beyazımsı çelimsiz pikseller yaratmak amacıyla müstehcen ve sarı OLED bileşimi kullanırlar. Bir Kat Daha papaz adayı OLED TV'lerde keza, bilhassa HDR içeriği için, parlaklığı tanıtma yönlü dördüncü kimi filtrelenmemiş / beyaz daha alçak piksel bulunur.

QD-OLED, bu mavinin bazı kısmını dönmek amacıyla kuantum noktalarından morarmış foto yayarak bunu değiştirir. canlılık filtresine gereksinim duymadan al ve yeşile dönüştürür.

QD-OLED'in basitleştirilmiş amma dökümü. Görüntü, Samsung Ekran

Hem, en yüksek alev seviyelerinde bile namuslu, müstehcen kuantum olay yeri rengi üretimini sürdürebilmeleri gerekirken, WRGB OLED, öyle ilerlemiş itildiğinde bazen bazı tedarik desatürasyon sergileyebilir. OLED'in bile özgün olan görüntü açılarının, canlılık filtresi olmadan bir kat daha artı difüzyon meydana geldiğinden, aşırı açılarda QD-OLED'de daha ayrıca iyi olduğu iddia ediliyor.

Tabaklama olasılığı yok. QD-OLED kadar ortadan kaldırıldı, ancak beklenti, pikseller çok fazla çalışmadığından, bu panellerin mevcut OLED TV'lerden bir kat daha uzun amma genel başvuru formu ömrü sergileyebilmesidir. Samsung Display, bütün piksel amacıyla üç levha açık saçık OLED malzeme kullanıyor ve bu, uzun ömürlülüğün korunmasına arkadaş olabilir.

İlk QD-OLED TV'lerin 2022'de piyasaya çıkması bekleniyor ve muhtemelen bu TV'lerden zorunlu ölçüde daha pahalıya mal olacak. LG'den, bu kalkık panellerin para ödülü primine değip değmediğini saptamak karşı abartısız amma gerçekçi zamana ihtiyacımız olacak.

(2022'de, kimi TV'ler PC oyunları için bunu 144 Hz'ye öyle yükseltecek.) VRR da kare hızındaki kısa vadeli süreli aksaklıkları ya da düşüşleri çoğunlukla farkedilmeyecek noktaya o kadar düzeltmede dost iken oyunun kendisine odaklanmanıza izin veriyor. konsolunuzun fen performansı yerine.

2022'de kompartıman ardı etmeniz ve/yahut kaçınmanız zamanı gelmiş terminoloji

8K, Üreticiler bütün yıl acemi 8K TV modelleri üretmeye takip ediyor, anca aşırıya kaçan kimse teyze en aka sorun alanında amma gez çıkarmadı, akışı basit yöresel 8K içeriğin yenge kıtlığı hazır.

Kenardan aydınlatmalı LED, Daha düşük LCD TV'lerde genellikle dudak aydınlatması bulunur - LED'ler ekranın arkası yerine çevresini sarar ve bu ayrıca ivedi ölçüde daha kötü bakış kalitesine, düzensizliğe sebep olur. lokal kararma -li setlere kıyasla tekdüzelik ve vasat siyah seviyeleri. Zayıf amma fiyata dev boyutlu kimi TV satın getirmek albenili gelebilir, ancak eskilerin dediği aynı, tam olamayacak öyle iyiyse, ekseriya öyledir.

.


Teknoloji Haberleri Kategorisinden Haberler