Loydu.com'a Hoşgeldiniz

Sitemizde çeşitli kaynaklardan derlenen haber, bilgi ve içerikleri bulabilirsiniz. Şikayet ve telif bildirimleriniz için lütfen tıklayın.

Diyet yaparken neyi ne dek yemeli?

Diyet yaparken neyi ne dek yemeli?

Edebiyat yaklaşmasıyla kalın kıyafetler yavaş yavaş çıkıyor.  Pozitif kilo endişesi de yavaşça üzerimize çöküyor. Yaza hazırlanmak koşul. Kış aylarında alınan kilolarla acilen v...

Edebiyat yaklaşmasıyla kalın kıyafetler yavaş yavaş çıkıyor.  Pozitif kilo endişesi de yavaşça üzerimize çöküyor. Yaza hazırlanmak koşul. Kış aylarında alınan kilolarla acilen veda etmek için kollar sıvanmalı.  Ahenkli spor, bol sıvı ve yediklerimize dikkat edersek istediğimiz kiloya düşmemek işten yok.  Hele diğer taraftan perhiz sırasında uygulayabileceğiniz ipuçları varsa yaşadınız. İşte size en dinç perhiz ipuçları. 

Meyvelerin de kalorisi var

Yaz aylarında diyete başlayanların en aka yanlışı meyvelere saldırmak. Unutmayın oysa meyvelerde de kalori var. Hatta bazıları şaşılacak derecede pozitif kalorili. Evet, meyve sadece diyet yaparken değil hayatın genelinde fasıla öğün olarak yenmeli. Sağlığınıza sağlık katmalı. Ancak bu aramak yok oysa oturup yarım karpuzu yiyin. 

Amerikan Gıda Standardı Dairesi (AGSD) bu konuya açık sözlülük getirmiş. Bilim adamları, doktorlar ve diyetisyenler bir masa etrafında toplanıp meyveleri incelemiş. İçindeki kalorilere bakmış. Sonunda da bir porsiyon meyvenin yaklaşık 80 gr olması gerektiğine karar vermişler. Hatta bir bir ölçmüşler. AGSD 'ye tarafından 1 porsiyon meyvelerin ölçüsüne bakalım,

? 1 elma, portakal, muz ve armut yaklaşık 80 gr 'a karşılık kazanç.

? İki erik

? Yarım greyfurt 

? Yarım avakado

? İki parmak kalınlığında kavun ve ananas

? 3 tepeleme yemek kaşığı meyve salatası

? Bir avuç üzüm, kiraz ve yaban mersini

? Bir yemek kaşığı kuru üzüm

? 150 ml meyve suyu (ara öğün olarak sayılır. Yemeklerin yanına içmeyin)

Yarım, bir avuç, iki kaşık gibi ölçüler insanın canını sıkıyor. Bunu biliyoruz. Ancak unutmayın oysa bunlar fasıla öğün. Karnınızı doyurduğunuz ana öğünler değil. Burada esas niyet metabolizmaya bir tokat atıp kendine getirmek.  Bunun içinde işte meyveleri kullanıyoruz. Peki sebep? Natürel fakat fazla lifli olduklarından. Lifli gıdalar çok daha uzun sürede hazmedildiklerinden verdikleri enerjinin çoğunu hazmedilmeleri için harcatıyorlar. Fazla karlı yok ama sonuçta siz de kilo vermeye çalışıyorsunuz. Vücudunuzu meşgul edecek ona enerji harcatacak meşgaleler bulmalısınız. 

Domates, biber, patlıcan?

bir anda bütün dünyanız kararmasın. Aç kalıp tansiyonunuzu düşürmeyin. Unutmayın ki rejim yerine getirmek kontrollü tokluktur. Aç kalmak yok. Peki ne var? Az eksik ve sık sık yemek emrindeki ama. Bunu çocuk bile bilir.  Peki bunun domatesle, biberle ne alakası var?  Domates ve biber çok lifli gıdalar. Bu yüzden çok uzun vakit tokluk şehvetli verirler. Üstelik bir tanesinin de az daha 35 kalori olduğunu düşünürsek domates ve biberi doyana kadar yiyebiliriz. aynı zamanda içlerinde A ve C vitamini çok artı. az kalsın orta boy bir domatesin % 40 'ı C vitaminiyken, %20 'si de A vitamini. Bu sayı jurnal vitamin ihtiyacının neredeyse %20 'sini karşılıyor. Bu vitaminler hem keza vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamada ayrıca de bağışıklık sistemini güçlendirmede etkin.  Özellikle kansere karşısında koruyucu. Çünkü kırmızı rengi veren (al biber için de geçerli) likopenler fazla kuvvetli antioksidanlar. 

Diyet a vitamini, c vitamini, diyet

Edebiyat yaklaşmasıyla kalın kıyafetler yavaş yavaş çıkıyor.  Fazla kilo endişesi de yavaşça üzerimize çöküyor. Yaza hazırlanmak durum. Kış aylarında alınan kilolarla şu anda veda etmek için kollar sıvanmalı.  Ahenkli spor, bol değişken ve yediklerimize dikkat edersek istediğimiz kiloya düşmemek işten değil.  Hele bir de diyet sırasında uygulayabileceğiniz ipuçları varsa yaşadınız. İşte size en sağlıklı perhiz ipuçları. 

Meyvelerin de kalorisi var

Yaz aylarında diyete başlayanların en aka yanlışı meyvelere hücum etmek. Unutmayın ancak meyvelerde de kalori var. Hatta bazıları şaşırtıcı derecede pozitif kalorili. Evet, meyve sadece perhiz yaparken değil hayatın genelinde fasıla öğün olarak yenmeli. Sağlığınıza sağlık katmalı. Fakat bu seslenmek değil ancak oturup yarım karpuzu yiyin. 

Amerikan Yiyecek Standardı Dairesi (AGSD) bu konuya tarafsızlık getirmiş. Bilim adamları, doktorlar ve diyetisyenler bir masa civarda toplanıp meyveleri incelemiş. İçindeki kalorilere bakmış. Sonunda da bir porsiyon meyvenin yaklaşık 80 gr olması gerektiğine karar vermişler. Hatta tek tek ölçmüşler. AGSD 'ye kadar 1 porsiyon meyvelerin ölçüsüne bakalım,

? 1 elma, portakal, muz ve armut takriben 80 gr 'a karşılık kazanç.

? İki erik

? Yarım greyfurt 

? Yarım avakado

? İki parmak kalınlığında kavun ve ananas

? 3 tepeleme yemek kaşığı meyve salatası

? Bir avuç üzüm, kiraz ve yaban mersini

? Bir yemek kaşığı kuru üzüm

? 150 ml meyve suyu (fasıla öğün olarak sayılır. Yemeklerin yanına içmeyin)

Yarım, bir avuç, iki kaşık gibi ölçüler insanın canını sıkıyor. Bunu biliyoruz. Fakat unutmayın ancak bunlar fasıla öğün. Karnınızı doyurduğunuz başlıca öğünler yok. Burada belli başlı maksat metabolizmaya bir tokat atıp kendine getirmek.  Bunun içinde işte meyveleri kullanıyoruz. Peki sebep? Tabii fakat fazla lifli olduklarından. Lifli gıdalar çok daha uzun sürede hazmedildiklerinden verdikleri enerjinin çoğunu hazmedilmeleri için harcatıyorlar. Fazla karlı değil ama sonuçta siz de kilo vermeye çalışıyorsunuz. Vücudunuzu meşgul edecek ona enerji harcatacak meşgaleler bulmalısınız. 

Domates, biber, patlıcan?

aniden bütün dünyanız kararmasın. Aç kalıp tansiyonunuzu düşürmeyin. Unutmayın fakat rejim gerçekleştirmek kontrollü tokluktur. Aç kalmak yok. Peki ne var? Eksik az ve çoğu kez aş emrindeki ama. Bunu çocuk bile bilir.  Peki bunun domatesle, biberle ne alakası var?  Domates ve biber fazla lifli gıdalar. Bu yüzden fazla uzun vakit tokluk duygusal verirler. Üstelik bir tanesinin de yaklaşık olarak 35 kalori olduğunu düşünürsek domates ve biberi doyana dek yiyebiliriz. bununla beraber içlerinde A ve C vitamini fazla artı. az kalsın orta boy bir domatesin % 40 'ı C vitaminiyken, %20 'si de A vitamini. Bu rakam günlük vitamin ihtiyacının yaklaşık olarak %20 'sini karşılıyor. Bu vitaminler hem ayrıca vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamada hem de bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili.  Bilhassa kansere aleyhinde koruyucu. Çünkü kırmızı rengi veren (kırmızı biber için de geçerli) likopenler çok güçlü antioksidanlar. 


Sağlık Haberleri Kategorisinden Haberler